lördag 31 oktober 2009

Trick or treat..

Happy Halloween!

Det är fortfarande mycket delad åsikt om denna högtid. Varför? Den är ju läskigt underbar! ;D ..inte bara för barnen som springer runt och tigger godis (de gör de ju faktiskt också på påsk så det är inget nytt med det) men det kan även vara en mycket rolig tid för oss andra som vuxit upp lite. Tänk dig bara att få klä ut dig igen och gå på fest! När man funderar på det så har vi har en högtid för varje del av året annars; jul på vintern, påsk på våren, och midsommar på ja sommaren. Så varför inte ha en ljus högtid i höstens mörker? Inte bara för att hedra de som dött utan att roa oss själva och införa lite hopp i denna dystra tid av året. Halloween borde bli mer utspritt och uppskattat, samt sätta lite värde och kvalité på. Nu när man ska handla halloweensaker så är de ju bara av plast och en massa skit! Mer fladdermöss, pumpor, häxor, vampyrer, spöken, och skräck!!


låt hösten vara ljus!

Klädde upp mig lite för aftonen. Fastän ingen ville vara med oss (blir så otroligt trött och less, besviken på folk!) så det skulle bara bli mysig hemmakväll med pojkarna men det hindrade inte mig från att "spöka" ut mig lite ^^. Ambitionen fanns att fixa en snygg frilla också men tyckte inte det var någon idé eftersom det inte blev någon utgång ändå. Fast katter har ju lite vild och otämd päls.. Hur många har klätt ut sig ikväll?

mjau..


prr..


raaw..


grr..

lite Halloweenfika..



Ni måste testa dessa!
Havre cookies;

ca 24st
75g margarin eller smör
2dl brun farin socker
1 ägg
1tsk vaniljsocker
2dl vetemjöl
2½dl havregryn (ev. mindre)
250g mörk blockchoklad

Rör samman matfett, farinsocker, ägg och vaniljsocker till en luftig och porös smet.
Blanda i mjöl ochhavregryn.
Hacka chokladen och blanda i.
Forma smeten till små bollar och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Tänk på att smeten är väldigt kompakt så kakorna kommer inte flyta ut så mycket, önskas större och tunnare kakor så platta till bollarna lite.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Save the Planet!

- Switch off any unnecessary electronics at night AND at day.
- Keep the nature free
from garbage and crap.
- Stop go by car,
go by public transportation.
- Use energysaving lightbulbs.
- Use Biofuels.
- Recycle for the environment.

- Reuse plasticbags more than once, refuse plasticbags when shopping or better yet use a bag of fabric when groceryshopping.
Every little unselfish act can help, if everyone is doing it!