fredag 2 oktober 2009

Det höstas i Göteborg

Oktober

- och man funderar hårt och länge på vart sommaren tog vägen och vart September månad egentligen blev av?

Nu är i alla fall de isiga vindarna här, och när man bor i kuststaden Göteborg innebär det en hel del blåsande! Kylan kryper sig in överallt, upp genom jeansen och sätter sig i stadigt i benen, ner genom halsringningen och sätter sig som en klump i bröstkorgen, in i öronen och sätter sig som en virvelvind i trumhinnan..som en elektrisk ispil träffar den hårt och skoningslöst utan undanflykt. Borrar in sig i kroppen och skickar ut sina signaler genom varje nerv och blodådra så man genomsyras av denna låga och ovälkomna temperatur. Ofrivilligt och handlingslöst måste vi bli offer för isdrottningen och hennes makt.


Värre ska det bli. Jag kan förstå folk som tycker om hösten för dess färger och friska luft, men det väger inte ut kylan som man måste tampas med! Fan heller! Usch, är det något jag verkligen avskyr så är det att frysa! ..och vår snälla hyresvärd har inte tagit tummen ur röven för att orka sätta på värmen på elementen än så vi fryser både häcken och fötterna av oss då det är svinkallt på golven. Vindarna letar sig även in genom fönstren och springan under balkongdörren för att få komma in och värma sig runt våra kroppar så håren reser sig. Nej, det är dunsockor som gäller!

Dunsockor från DinSko 99kr, förra året..

Svårt och jobbigt att anpassa sig till det "nya" klimatet tycker jag, man borde ändå vara van och bekant med det vid det här laget. Men icke. Jag blir fortfarande lika förvånad och plötsligt överraskad varje gång vädret slår om så här års. Man måste bylsa på sig en massa kläder i stil med Michelingubbe och vandra runt som en pingvin, visst de är söta och allt men känslan är verkligen inte välkommen. Förskylningen gör sig mer påmind än någonsin och man snörvlar och snorar som en liten 5åring igen. Det svartnar så fort på kvällen så man hinner nästan inte reagera..och med mörkret kommer sömnen. Människor blir kyligare mot varandra och sluter in sig i sin egen lilla atmosfär för all energi vi har går åt till att värma upp den lilla ytan vi går på samt alla kroppens delar. Det enda man vill är att krypa ner under täcket igen med en varm kopp te och en bra tecknad film ^^ ..kanske en bulle också. (Glöm inte kanelbullensdag nu på söndag 4/10!) I slut ändan går man runt som en skakig zombie i stickad tröja, dunsockor, mössa och vantar, röd näsa, värkande öron - skriker törstande efter sömn och solens värmande strålar.

Det enda jag kan komma på som är bra med hösten är att man får sätta på sig härliga värmande sockor stickade i ullgarn! ..och att man får tända lite mysiga ljus. Kanske kura ihop sig lite närmare sin älskade.. Annars är hösten lika med värdelös.

De sista blommorna håller sig tappert kvar..
..och Ares inspekterar de fallna löven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Save the Planet!

- Switch off any unnecessary electronics at night AND at day.
- Keep the nature free
from garbage and crap.
- Stop go by car,
go by public transportation.
- Use energysaving lightbulbs.
- Use Biofuels.
- Recycle for the environment.

- Reuse plasticbags more than once, refuse plasticbags when shopping or better yet use a bag of fabric when groceryshopping.
Every little unselfish act can help, if everyone is doing it!