måndag 26 oktober 2009

Filmrecentioner

Underworld - rise of the lycans

Varför har de gjort denna filmen? Det finns ingenting i den som man inte redan visste sedan de andra två filmerna (Underworld och Underworld evolution)! Jag trodde att detta skulle vara en fortsättning på orginalhistorien och satt förväntansfullt bänkad framför tvn men nej jag blev djupt besviken. Istället för fler actionfyllda scener med Scelene (man fick bara se henne en kort sekund på slutet) och Michael får man se bakgrunden till kriget mellan varulvar och vampyrer utspela sig. Något som man redan har förstått och sett en glimps av tidigare. Väldigt nödvändigt liksom, man sitter som på nålar och börjar långsamt tappa intresset när man inser att det kommer inte att hända något mer än det här och plötsligt är filmen över!

Varför är det alltid så att de gör den första filmen sist, när man redan har kommit in i historien och vill veta vad som händer sen? Det är ju inte första gången filmskaparna gör så. Senast var Wolverine, början på X-men filmerna, men den var faktiskt extremt bra och lärorik för där visste man inte hur det kom sig att han var en varg i manskläder eller varför han var på flykt och så independent, men det klarnade denna filmen upp. Ett klassist exempel är ju Star Wars filmerna, man har sett de gamla orginal med härligt ancient filmteknik och så kommer de nya filmerna med outstanding ljudeffekter och en helt annan kvalité på filmerna, men dock så nödvändiga för att man ska förstå historien bakom Dart Vader, Luke och Lea.

Men över till något helt annat..

Monsters vs Aliens

Inte DreamWorks bästa verk men en helt okej film i alla fall, visst man önskar att historien skulle vart lite mer invecklad och att figurerna hade fått göra lite mer och att Susan inte skulle tjata om sin Dereck hela tiden (detta är ju ändå en barnfilm och de förstår väl inte riktigt det här med relationer) men man kan ju inte få allt.. Det som gjorde att den var underhållande var de roliga replikerna och de röster de valt till figurerna. Jag menar Reese Witherspoon kan ju aldrig bli fel, hennes röst får en alltid att le. Och, den för mig nyss upptäckta skådespelaren, Seth Rogens härliga skratt kan man ju inte få nog av heller men hans figur BOB var helt underbart braindead så det satte lite färg på tillvaron. Sen allas älskade Hugh Laurie (dr House) som en galen uppfinnare som kläcker elaka kommentarer och skrattar ondskefullt ger en härlig komisk färg till det hela. Helt klart värd att se men förvänta er inte för mycket!

..och så till..

Knowing

Mycket bra film men fan så läskig! Började med en helt okej och smått förvirrande historia som ändå fångar din uppmärksamhet. Sen börjar det hända konstiga och förvånansvärda saker som faktiskt är realistiska på ett sätt. Helt plötsligt blir den skitläskig och man sitter och tittar spänt genom resten av filmen tills man blir lite lugnare mot slutet till att sitta funderande och tagen när det hela är slut. Nicolas Cage gör en helt okej prestation tillsammans med nya bra skådespelare som gör bra insatser. Visst, slutet var lite för orealistiskt för min del och för att filmen ska bli extra bra men väl genomtänkt och spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Save the Planet!

- Switch off any unnecessary electronics at night AND at day.
- Keep the nature free
from garbage and crap.
- Stop go by car,
go by public transportation.
- Use energysaving lightbulbs.
- Use Biofuels.
- Recycle for the environment.

- Reuse plasticbags more than once, refuse plasticbags when shopping or better yet use a bag of fabric when groceryshopping.
Every little unselfish act can help, if everyone is doing it!