fredag 16 oktober 2009

Absolut red Fenix

Vi har fått tillökning!
Fortsätter att expandera familjen! ;D

Började med en tidig mörk morgon igår och ett hastigt men förberett packande för att ta en lååång bilresa ner till Lund, i solsken och gott sällskap. Hann se oss omkring ett tag i Lund, inte vidare gott intryck från tågstationens nedgångna och slitna byggnad med gatumusikant som vrålade ut sin sång till alla bypassers som inte ville lyssna men en mycket mysig stad när allt kommer omkring, innan vi skulle slänga oss på tåget och en 50min resa till vår slutdestination Kristianstad. Väl på tåget ringer Kennelägaren Agneta och undrar vart vi är någonstans..?! Vi fattar inget men inser snart att vi har bokat fel tid på biljetterna och skulle ha åkt en timme tidigare ifrån Lund!

All planering vi lagt ner gick åt skogen när vi äntligen satte oss ner och skulle boka resan permanent hemma vid datorn och ingen av oss reagerade på att tiderna på biljetterna för ankomst och avgång var alldeles för nära varandra. Jaja, det var bara att boka sista minuten biljetter hem och slänga de orginalbiljetter vi hade köpt. Annars skulle vi haft för lite tid att bekanta oss med den lille nye killen, Ares lukta in sig på sin blivande lillebror, skriva papper och lämna över pengar, fika och vara lite sociala. Men det var inget problem och vi kände att det faktiskt var värt att stanna lite längre, pengarna spelade ingen roll. - Obekymrad det-spelar-ingen-roll-det-löser-sig känsla! ^^

Så vi fick en 4 härliga timmar på Kenneln full med hundar som skulle hälsa i extas och crashcourse i familjeband mellan krabaterna. http://www.cassmelitas.se/

Hemresan gick förvånadsvärt bra, igen. Inte så mycket sömn på pojkarna..lite kiv men vad ska man förvänta sig? Väl hemma blev det lite chihuahuamatcher till och från. Fenix visade sig vara en riktig liten kämpe, och vi som hade fått veta att han var lite försiktig av sig och inte så framåt..eller hur! Ja, det kommer nog ta lite tid innan de vänjer sig vid varandra och innan Fenix känner sig hemmastadd här i lägenheten och hittar in i vår lilla familj - men vi har tid.

Känns otroligt roligt att få en till bebis att bry sig om! Tycker även om den känslan att jag och Adam kan bestämma oss för att göra något sådan och skaffa oss en till hund utan att vi behöver rådfråga någon annan. Det är mycket friehetskänsla i det och man märker verkligen att man kommit från det är med att ha en överman (föräldrar) som man måste fråga när det är något stort som man vill införskaffa. Att man med egna pengar och medel genomgår ett köp, som ändå krävt planering och en massa funderande som till slut landat i ett vuxet beslut. Jag vet inte om alla har upplevt detta stadium med att inte ha kontroll över större köp, men jag har känt det påtagligt. Även när jag bodde i Karlstad under min gymnasietid kände jag ett visst behov/krav att rådfråga mamma innan jag ilade iväg till affären, för att få en slutlig dom på att mina funderingar var konkreta och korrekta.

Nu är det full frihet! ;D och jag njuter

1 kommentar:

  1. !! He is super-double-cute!! And so are you lovely darling!

    I miss you guys, hope that I can come visit soon and meet your newest addition. I am so happy for the two (four) of you that you've found such a freedom, comfort and support in one another. Nothing but the best for Josie!

    Love you babe!

    SvaraRadera

Save the Planet!

- Switch off any unnecessary electronics at night AND at day.
- Keep the nature free
from garbage and crap.
- Stop go by car,
go by public transportation.
- Use energysaving lightbulbs.
- Use Biofuels.
- Recycle for the environment.

- Reuse plasticbags more than once, refuse plasticbags when shopping or better yet use a bag of fabric when groceryshopping.
Every little unselfish act can help, if everyone is doing it!