måndag 21 december 2009

Ett snötäckt Göteborg

Tänk att äntligen få vakna runt tio efter en välbehövlig sovmorgon och se att bakgården är täckt av ett snötäcke! ;D inte klokt hur mycket snö det har kommit under natten! När vi kom hem igår runt nio efter att ha varit på Jul på Liseberg en gång till i år (det slår alla gångerna vi var där i somras - noll!) så var det minsann ingen snö ute, det hade inte ens börjat. Men nu får jag sitta vid köksbordet och mumsa i mig julvörtsmackor tillsammans med Friggs goda Blåbärste och med glädje njuta av att se världen vit och små snöflingor sakta dala neråt mot marken. Alla Göteborgs barn måste vara överlyckliga idag! Jag vet att jag blev mysigt glad över att vakna till denna överraskning!


Var ut med pojkarna på deras morgonkissning och det var ju en syn att se ;D Fenix i full galopp rätt ut på gården tills han insåg att det var ju iskallt detta nya konstiga vita gräs. Ares struttade som en liten mes längs husväggen men vågade sig ut en liten bit i alla fall. Det tog inte många sekunder innan båda två stod och skakade som asplöv och försökte hålla alla tassar i luften samtidigt. ;D men jag förstår dem, kan inte vara kul att ha små tassar som blivit genomblöta och sen stå kvar ute i 7 minus grader.
Tacksamma över att få komma in sprang Ares som en pil till hundkorgen och de väntande varma fleecefiltarna medan Fenix stod lydigt kvar i hallen och väntade på att bli torkad om sina små och magen, men sen full fart in till brorsan och nu håller de som bäst på att leka sig varma i sin lilla blå korg. Får se om de vågar sig ut något mer idag eller om det blev en chock för livet. Detta är ju deras första vintern!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Save the Planet!

- Switch off any unnecessary electronics at night AND at day.
- Keep the nature free
from garbage and crap.
- Stop go by car,
go by public transportation.
- Use energysaving lightbulbs.
- Use Biofuels.
- Recycle for the environment.

- Reuse plasticbags more than once, refuse plasticbags when shopping or better yet use a bag of fabric when groceryshopping.
Every little unselfish act can help, if everyone is doing it!