josie fredagsfin igår
bakade ju chokladrutor med glasyr och kokos igår för första gången..
- ska ha mindre form/plåt nästa gång!
Här kommer receptet på Chokladrutor ca 40bitar
2ägg
3dl socker (jag tog 1dl mindre och de blev lika goda för det)
1½dl mjölk
4½dl mjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2msk kakao
150g margarin
glasyr
4msk margarin
250g (ca 4dl) florsocker
1-2msk kakao
3msk kallt starkt kaffe eller vatten
2tsk vaniljsocker
garnering
½-1dl riven kokos
- sätt ugnen på 225 grader
- vispa ägg och socker pösigt
- häll i mjölken och rör om
- blanda ner bakpulver, vaniljsocker, kakao och mjöl
- smält smöret och rör ner det i smeten
- häll smeten i en bakplåtsklädd långpanna ca 30x40cm
- grädda kakan mitt i ugnen 10-15min
- gör glasyren under tiden
- smält margarinet
- rör ner florsocker, kakao, vaniljsocker och kaffet/vattnet till en jämn smet
- bred glasyren över kakan medan den ännu är varm
- strö över den rivna kokosen över glasyren innan den stelnat
- skär kakan i rutor när allt svalnat
josie lördagsfin efter jobbet..
Fenix posar med mamma,
båda redo för middag borta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar