tisdag 5 januari 2010

Trettondagsafton?


Varför firar vi denna dagen? - någon som vet? Ja, det är tretton dagar sedan julafton men varför är det så viktigt att komma ihåg och fira? och inte nog med det så är imorgon en röd dag! What?! Det finns allt konstiga dagar i kalendern vår.

Börjat året med att tjäna pengar i alla fall. Tyckte jag var en bra idé typ de två första dagarna men sen den tredje dagen hade jag redan tröttnat! Det är gött att tjäna pengar men inte på det jobbet jag har.. Sen att hemmet blir försummat när jag jobbar är inte heller så roligt jag menar hur kul är det att komma hem till ett diskberg efter tre dagar eftersom man inte orkat och ingen annan har gjort det heller, sen ska badrummet ses över, hallen blir lätt skitig nu när det är sånt här väder ute, soporna ska ut..ja det rullar på. Olga städa hela tiden!

Hände en rolig sak igår; jag höll på att städa ett enkelrum och så kom det en tjej som skulle checka in sig i rummet bredvid, jag hör hur hon öppnar dörren och sen hur den smällde igen..men hon gick inte in i rummet utan kom till mig och sa att "du jag skulle bo i 414 men det verkar inte vara städat där än?" jag kollade på listan och det rummet skulle tydligen vara rent sen igår..hm, mycket intressant! Vem är det som fuskar genom att sätta ostädade rum som rena? eller var det ett dator-fel? Hur som helst ska man inte som gäst behöva komma till ett ostädat rum, det ger ju en ett väldigt dåligt första intryck av hotellet trots att man får ett städat rum sedan. Väldigt slarvigt hur som helst hur det nu var. Jag har verkligen tröttnat på de här thailändarna som jobbar på Mornington, de flesta rummen jag kollat i som ska vara rena sen gårdagen har sett ut som crap! Det är någon som varken kan bädda eller har ett öga för detaljer. Plus att man alltid får plocka efter dem då förråden på varje våning alltid är fyllda med skräp och disk som de inte orkat gå ner med och sortera vart det ska. Mitt jobb är
fan inte att städa efter städpersonalen! Jag har också rätt att komma till en ren och organiserad arbetsplats på morgonen.

Passade på ett ta med mig en kopp te från espresso-baren
(snygga muggar de har va?) när jag åkte från jobbet eftersom jag känner en annalkande förkylning igen och vill kurera mig så mycket som möjligt plus att det alltid är gott att slappna av från kroppsarbetet med en kopp te på spårvagnen. Tomtesnurr blev det i koppen idag, ett lite kryddigare te som är "naturligt" sött eftersom det är små socker-tomtar och -granar i den ;D

Väl hemma fortsätter jag att kurera mig med och njuta av ett te som jag fick av mysiga Annica i julklapp. Ett svart Kärleks te med jordgubbsbitar, safflorblommor (?), och även den är "naturligt söt" med röda sockerhjärtan ;D men som konstigt nog smakar mer som pistage! Men gott! (inte det som ses på bild nedan)


hittade ett konstverk av te när jag stod och diskade..
detta är Ladies Night som avnjöts igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Save the Planet!

- Switch off any unnecessary electronics at night AND at day.
- Keep the nature free
from garbage and crap.
- Stop go by car,
go by public transportation.
- Use energysaving lightbulbs.
- Use Biofuels.
- Recycle for the environment.

- Reuse plasticbags more than once, refuse plasticbags when shopping or better yet use a bag of fabric when groceryshopping.
Every little unselfish act can help, if everyone is doing it!