söndag 12 september 2010

Hur gör man..?

..för att bli framgångsrik och skapa det där livet som man egentligen ska leva, ni vet det där livet som man har framfantiserat i sitt huvud? Alla har vi haft föreställningar och förväntningar på vart vi skulle vara på livsstigen vid en viss ålder och när vi väl befinner oss där är det många som ser sig omkring, slår ut med armarna och undrar; Vad är det här? Såhär hade jag ju inte tänkt mig! Förhoppningsvis är det bättre, annorlundare fast ändå bra. För om sanningen ska fram så kan man inte förutspå allt. När man gjorde dessa drömmar kunde man omöjligt veta exakt vilka situationer och prövningar som man skulle ställas inför och på så sätt inte kunna räkna ut vägen fram till målet. Utan det var bara en stilla önskan, en begäran för att vara nöjd med livet,..så som man såg det då. Mycket har säkert ändras med tiden, prioriteringar har ändrat plats och fått ny innebörd, jag menar tänk bara på hur mycket som kan hända på ett år - medvetna val och omedvetna.

Hur som helst är det väl strävan efter att ändå försöka att nå det där målet, oavsett om det har blivit modifierat eller inte, som gör att vi kommer framåt? Fortsätter kämpa och konstant undersöker oss själva, testar oss fram och inser nya saker. Det är drömmarna som gör det värt besväret. Men hur börjar man? Vart? Ingenting kommer bara av sig själv. Man måste lista ut hur man ska få det man vill och sen vara villig att offra en liten bit av sig själv och lägga energin och kämparglöden på att genomföra varje litet projekt för att erhålla det eftertraktade. Oftast önskar man dock att det fanns någon som man kunde fråga, som kunde erbjuda en hjälpande hand och kanske ta en liten bit av bördan..men så är ju inte alls fallet många gånger, man får själv ta ansvar för att få saker gjorda - så enkelt är det. If you want something done, do it yourself! Besides, det är ditt liv. Vill du då att någon annan ska vara där och rota och göra upp saker för dig som du, när allt kommer omkring, inte är nöjd med? Vore det inte enklare då att fixa allt själv från början så att du inte behöver städa upp någon annans mess i ditt liv? Ja, är förmodligen svaret men jag tror att många ändå skulle uppskatta den där vägledningen.

Trial-and-error. Learning by doing. Behovshierarki. Motivation. Beslutsfattande. Effektiv produktivitet. Resultat med vinst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Save the Planet!

- Switch off any unnecessary electronics at night AND at day.
- Keep the nature free
from garbage and crap.
- Stop go by car,
go by public transportation.
- Use energysaving lightbulbs.
- Use Biofuels.
- Recycle for the environment.

- Reuse plasticbags more than once, refuse plasticbags when shopping or better yet use a bag of fabric when groceryshopping.
Every little unselfish act can help, if everyone is doing it!