fredag 14 januari 2011

Chihuahua - världens läskigaste hund!

Jag är så trött på alla hundägare som går stora omvägar förbi oss så fort vi är ute och går, jag och mina små pojkar. Det spelar ingen roll om det är stora hundar, pudlar, terrier eller till och med små mopsar - alla blir skräckslagna, skriker till och ändrar dramatiskt färdväg när de ser oss tre komma nerstormandes längs vägarna. What's up with that?

Jag menar en liten svart och vit chihuahua på 2,5kg som bara vill hälsa och helst leka med vovvar han träffar, eventuellt lukta dem lite i rumpan för ja han är könsmogen och tycker att tikkiss är det godaste som finns och propsar på att gå ut bara för att slicka på gula snöfläckar..men kom igen, han skulle aldrig bita någon! Det mesta han gör är att grymta lite och kanske slänga iväg ett litet oskyldigt skall.

Sen har vi ju förstås den lilla rödbruna chihuahuan på 2kg som tycker att det är hemskt roligt att skälla på allt och alla men mest bara för att han vill varna att han är en liten herre som är ute och går och som äger mestadels av den ytan han brukar promenera på ;D Inget illa menat med det, grabben har ett stort ego! som brukar lägga sig så fort han inser att det inte är någon fara eller så fort han känner att han inte behöver skydda mamma längre utan det är okej att se vad det var som var så läskigt.

Ingen av dessa två har någonsin bitit någon. För det första når de inte ens upp! För det andra så är de faktiskt uppfostrade. ..och för det tredje så skulle det hända något så är de ju så små att vem som helst, till och med barn, skulle kunna mota bort dem, slänga iväg dem, plocka upp dem och gå iväg med dem under armen. So com' on! Vad är alla hundägare rädda för när de ser oss?

Största anledningen till att folk är rädda är nog att de är osäkra på hur deras egna hundar ska reagera på så små varelser. Då ligger det på dem att de inte har lyckats uppfostra sina hundar rätt. Men oftast brukar hundar kunna lösa detta själva genom att få hälsa och bestämma rangordningen. Vi hundägare behöver bara se till att det inte urartar i något slagsmål där någon hund blir skadad, vilket i de flesta fall skulle bli mina små chihuahuas eftersom de oftast är minst. Så är det någon som borde vara orolig när hon möter andra hundar så är det ju jag! ;D eller hur?

Släpp era hundar mer! Sluta vara skraja! Lär er att fostra dem så att de håller sig och lyder er fast de är lösa så kan vi alla släppa våra hundar och de kan få leka tillsammans! ;D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Save the Planet!

- Switch off any unnecessary electronics at night AND at day.
- Keep the nature free
from garbage and crap.
- Stop go by car,
go by public transportation.
- Use energysaving lightbulbs.
- Use Biofuels.
- Recycle for the environment.

- Reuse plasticbags more than once, refuse plasticbags when shopping or better yet use a bag of fabric when groceryshopping.
Every little unselfish act can help, if everyone is doing it!